Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 14-ΑΝΟΙΞΗ

Καλημέρα σε όλους!
Μια "γεύση" από την Άνοιξη
στην αυλή του σχολείου μας
Έξω μύρισε άνοιξη, εμείς δυστυχώς μπορούμε να την απολαύσουμε μόνο από τα μπαλκόνια μας, μένουμε μέσα όμως και αξιοποιούμε τον χρόνο που έχουμε με την οικογένειά μας όσο καλύτερα μπορούμε!


Στο σχολείο μας αυτό το διάστημα θα ασχολούμασταν με την εποχή που διανύουμε, έτσι μπορείτε και εσείς να κάνετε διάφορες δράσεις με τα παιδιά σας.






Ρωτήστε τα παιδιά τι εποχή έχουμε καθώς και ποιοι μήνες ανήκουν σε αυτή.
Γράψτε τους μήνες με πεζά και κεφαλαία γράμματα (ΑΠΡΙΛΙΟΣ – Απρίλιος )
Μετρήστε τα γράμματα του κάθε μήνα και μετά τις συλλαβές τους ( Α-πρί-λι-ος,τα παιδιά ξέρουν... με παλαμάκια)
Ταξινομήστε τους μήνες από το μεγαλύτερο στο μικρότερο και ανάποδα ανάλογα με τον αριθμό
των γραμμάτων τους.

Παίξτε παιχνίδι με αφορμή τα γράμματα που έχουν οι μήνες, ένα παιχνίδι που μπορεί να παίξει
όλη η οικογένεια.
Θα χρειαστείτε ένα σύστημα ήχου, ένα μπαλάκι και καλή διάθεση!
Όσο παίζει το αγαπημένο σας τραγούδι-μουσικό κομμάτι το μπαλάκι γυρίζει από τον έναν στον άλλο.Μόλις σταματήσει η μουσική αυτός που κρατάει στα χέρια του το μπαλάκι πρέπει να πει μια λέξη που να ξεκινάει από το Α πχ που υπάρχει και στους τρεις μήνες. Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι πρέπει να έχετε καθορίσει με ποιο γράμμα-φθόγγο θα παίξετε. Χρησιμοποιείτε τον ήχο του κάθε φθόγγου-γράμματος όχι το όνομά του (λέμε Α και όχι Άλφα)
Συνεχίστε αρκετούς γύρους με το ίδιο γράμμα μέχρι να προχωρήσετε στο επόμενο. Μπορείτε αν θέλετε  να ρυθμίσετε και ένα σύστημα με πόντους ,ούτως ώστε να προκύπτει νικητής.

Άλλες εργασίες που μπορείτε να δουλέψετε με τα παιδιά σας για τα γράμματα:
Θα χρειαστείτε έντυπο υλικό (εφημερίδες , περιοδικά) και τα παραμύθια των παιδιών.
Ζητήστε από τα παιδιά να ψάξουν στα αγαπημένα τους παραμύθια λέξεις που να ξεκινούν από το γράμμα-φθόγγο που θέλετε να ασχοληθείτε και να τις αντιγράψουν σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια να κόψουν και να κολλήσουν στο ίδιο χαρτί από τις εφημερίδες και τα περιοδικά λέξεις από το ίδιο γράμμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε το βιβλίο της αλφάβητου.

Και επειδή η άνοιξη έχει πολλά χρώματα καθώς όλη η φύση ανθίζει πείτε στους μικρούς σας καλλιτέχνες να τα «φέρουν» και στο χώρο σας. Κατασκευάστε μαζί με τα παιδιά ανοιξιάτικες εικόνες με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ,τέμπερες καθώς και με ανακυκλώσιμα υλικά όπως καπάκια, καλαμάκια, ρολά τουαλέτας κ.α.
Ιδέες για κατασκευές μπορείτε να πάρετε από τις παρακάτω εικόνες:















Βάλτε πολλή φαντασία και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!
Περιμένουμε τις όμορφες δημιουργίες σας!










Σήμερα , τελευταία μέρα του Μάρτη,μην ξεχάσετε να βγάλετε τα μαρτάκια όσοι τα φοράτε ακόμα και να τα κρεμάσετε σε κάποιο δέντρο ή φυτό (έστω στο μπαλκόνι σας) για να το βρουν τα χελιδόνια να το βάλουν στη φωλιά τους.








Το έθιμο λέει να κάνεις και μια ευχή και αν το  βρει κάποιο χελιδόνι τότε η ευχή στου θα πραγματοποιηθεί. Πάντως τα χελιδόνια έχουν έρθει. Η φύση δεν σταματά.




Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 13-ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Η κυρία Σαρακοστή θα πρέπει να έχει μόνο 3 ποδαράκια πλέον.

Σήμερα η πρότασή μας αφορά τη διάκριση των εννοιών αριστερά-δεξιά και τον προσανατολισμό στο χώρο με βάση αυτές τις έννοιες.
Η έννοια αυτή θεωρείται αρκετά δύσκολη για τα νήπια πόσο μάλλον για τα προνήπια.
Σε πρώτη φάση πρέπει να ξεχωρίσουν την δεξιά και αριστερή πλευρά του σώματός τους (Χέρι, πόδι, αυτί, μάτι κλπ.) και στη συνέχεια να μπορούν να προσανατολιστούν στο χώρο σε σχέση με αυτά.
Κάθε χρόνο την πρώτη μέρα του Μάρτη φοράμε τον ¨μάρτη" στο δεξί χέρι, όχι μόνο για το έθιμο, αλλά και για μια υπενθύμιση-διευκόλυνση  του δεξιού χεριού σε όλες τις σχετικές δραστηριότητες που κάνουμε. Μπορείτε και εσείς να βάλετε στο δεξί χέρι του παιδιού μια "υπενθύμιση" έστω προσωρινή για όσο κάνει κάποια σχετική δραστηριότητα.






Μια πολλή ευχάριστη δραστηριότητα για όλη την οικογένεια είναι το παιχνίδι twister για όποιους το έχουν.





Εξίσου διασκεδαστικό είναι και το παιχνίδι "το παπούτσι σου βρωμάει αλλάξε το"  Είναι ένα λάχνισμα (ένα στιχάκι που χρησιμοποιούμε για να τα "βγάλουμε σε ένα παιχνίδι)

Στεκόμαστε σε κύκλο και κάποιος τα βγάζει λέγοντας τη φράση "το παπούτσι σου βρωμάει, άλλαξέ το"
Το παιδί ή ο μεγάλος που τυχαίνει στην τελευταία συλλαβή βγάζει το δεξί παπούτσι (ή παντόφλα στην προκειμένη περίπτωση) την πρώτη φορά και το αριστερό την δεύτερη φορά.
Όποιος τυχαίνει τρίτη φορά βγαίνει από το παιχνίδι.
Για να παίξετε περισσότερες φορές μπορείτε να το εμπλουτίσετε με γάντια, κάλτσες, μανίκια και ό,τι άλλο σκεφτείτε.




Πολύ ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους είναι τα παιχνίδια προγραμματισμού.  Στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας "Φωτόδεντρο" θα βρείτε σχετικές δραστηριότητες. Εμείς σας προτείνουμε για σήμερα το πρώτο στάδιο "Βασικός προγραμματισμός ρομπότ"



Αν τα παιδιά σας είναι εξοικειωμένα με τέτοιες δραστηριότητες θα βρείτε στην πλατφόρμα και πιο προχωρημένα στάδια.



Πριν από αυτήν την δραστηριότητα παίξτε το παιχνίδι του προγραμματισμού στο σπίτι. Το παιδί θα είναι το "ρομπότ" και εσείς ο προγραμματιστής. 
Κρύψτε ένα αντικείμενο στο δωμάτιο και δώστε προφορικές εντολές στα παιδιά με βήματα μέχρι να βρουν το αντικείμενο. (Πχ, 1 βήμα μπροστά, στρίψε δεξιά, 2 βήματα μπροστά κλπ)
Στην αρχή παίξτε με εντολές βήμα βήμα και στη συνέχεια δίνοντας 2 ή 3 εντολές συνεχόμενες (προγραμματισμός). 

Μπορείτε να φτιάξετε και ένα αντίστοιχο με το παιχνίδι ταμπλώ στο πάτωμα χρησιμοποιώντας χαρτοταινία και να παίξετε εκεί το παιχνίδι.




Για αλλαγή κάντε και εσείς το ρομπότ και ζητήστε από τα παιδιά να σας δίνουν εντολές και να κάνουν τον προγραμματισμό.

Καλή διασκέδαση. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι πρώτες εργασίες σας άρχισαν δειλά δειλά να καταφτάνουν.

Τα παιδιά βοηθούν τον Φεγγαροσκαπαστή με τις ιδέες τους.


                https://drive.google.com/file/d/1a6lEPke_WpJHNoX3_3t10LUZZHqBnk70/view?usp=sharing



και όλοι μαζί θα φτιάξουν μια σκάλα για να τον βοηθήσουν να φτάσει στο φεγγάρι




                       https://drive.google.com/file/d/1e3wssL9B_OD5v01VHpPuEyEobbf1zMqA/view?usp=sharing


Περιμένουμε και άλλες ιδέες να συμπληρώσουμε τα έργα.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 12-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Καλημέρα σε όλους!
Φτάσαμε στο τέλος και αυτής της εβδομάδας, ευχόμαστε αισίως για όλες τις οικογένειες.
Παρασκευή σήμερα, ευκαιρία να κλείσουμε τους υπολογιστές μας και αφού οι κανονισμοί των ημερών ορίζουν να μείνουμε σπίτι, τι καλύτερο από το να γίνουμε για λίγο παιδιά.
Τα συναισθήματα μου | 6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης
Στο σχολείο μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικοσυναισθηματικής αγωγής που υλοποιούμε, έχουμε μιλήσει για τα συναισθήματα μας και πως είναι φυσιολογικό να τα νιώθουμε στις διάφορες περιστάσεις, είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα. Ένα από αυτά είναι και ο φόβος, ο φόβος που μας έχει κατακλύσει αυτές τις μέρες.
Συζητήστε με τα παιδιά σας πώς νιώθουν αυτές τις μέρες με αυτά που ακούνε και αυτά που βιώνουν αλλά μιλήστε τους κι εσείς γι’ αυτά που νιώθετε. Ζωγραφίστε όλοι μαζί στην οικογένεια, μικροί και μεγάλοι τους φόβους σας (π.χ. φοβάμαι ότι δε θα ξαναδώ τους φίλους μου, ότι δε θα μπορέσει να μου φέρει λαμπάδα η νονά μου) σε μικρά χαρτάκια και προχωρήστε στην κατασκευή ενός δράκου που τρώει τους φόβους.



Πως να φτιάξεις ονειροπαγίδα για παιδιά - Ftiaxto.grΣτη συνέχεια κατασκευάστε μια ονειροπαγίδα που θα κλείσει μέσα όλους τους φόβους και τις ανησυχίες. Τα υλικά μας; Ένα χάρτινο πιάτο ή χοντρό χαρτόνι σε στρογγυλό σχήμα, μια κορδέλα ή ένα σχοινί, ένας διακορευτής ή ένα ψαλίδι, λίγο πλέξιμο, λίγο χρώμα, λίγη φαντασία κι έτοιμη η ονειροπαγίδα μας.








Κι αφού προσπαθήσουμε να ξορκίσουμε τους φόβους μας ας ακούσουμε κι ένα ωραίο τραγούδι που μιλά για την ελπίδα. Το "ουράνιο τόξο".

                                         https://www.youtube.com/watch?v=MTAu5H-iE0Q


Κάθε φορά που η βροχή χτυπά
Στα τζάμια του παράθυρου μου δυνατά
Σκέφτομαι πως…σε λίγο θα φανεί
Το ουράνιο τόξο κι όλη η πλάση θα χαρεί
Μα αν στη ζωή μας κάτι δύσκολο συμβεί
Κάποια φουρτούνα δυνατή ή κάποια άτυχη στιγμή
Το ουράνιο τόξο τότε θα εμφανιστεί
Θα γίνει η νέα η αρχή να ‘χετε ελπίδα στη ζωή
Μετά την καταιγίδα κάτι θα φανεί
Το ουράνιο τόξο θε να βγει, να ‘χετε ελπίδα στη ζωή

Αφουγκραστείτε τα νοήματα αυτού του τραγουδιού και ζητήστε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν «την εικόνα» που τους άρεσε περισσότερο από το τραγούδι. Ρωτήστε τους αν έχουν ακούσει τη λέξη ελπίδα και έπειτα συζητήστε τι ελπίζουν εκείνα να συμβεί.


Περιμένουμε τις ζωγραφιές τους με τα δικά τους μηνύματα ελπίδας, να τις συνθέσουμε σε μια ομαδική εργασία του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, ενάντια στους φόβους που μας έχει προκαλέσει η έλευση του νέου ιού.
Ας μη χάνουμε την ελπίδα μας, μετά την καταιγίδα κάτι θα φανεί…
Καλό Σαββατοκύριακο!


(Περιμένουμε τις ζωγραφιές σας και από την χτεσινή  δράση με τον "φεγγαροσκεπαστή").

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 11-Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ


Η ανάγνωση ενός παραμυθιού είναι πάνω από όλα απόλαυση, όμως όπως γνωρίζουμε βοηθά και στην συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Και με αυτό το στόχο κατά νου, σας προτείνουμε το παραμύθι «Ο φεγγαροσκεπαστής».
Μέσα σε αυτή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε, επιλέξαμε το συγκεκριμένο παραμύθι, γιατί σε αυτό τα παιδιά ίσως αναγνωρίσουν και τα δικά τους συναισθήματα μέσα από σε αυτά των ηρώων. Ακόμα τονίζεται πόσο σημαντική είναι η ατομική προσπάθεια αλλά για το κοινό καλό, πόσο αποτελεσματική είναι η συλλογική προσπάθεια. Επίσης λυτρωτικά περνά και το μήνυμα πως για κάθε πρόβλημα, παρόλο που στην πορεία υπάρχουν πολλά εμπόδια και αποτυχημένες προσπάθειες, υπάρχει λύση.
Ακούστε λοιπόν μαζί με το παιδί το παραμύθι, χωρίς να το αναλύετε την πρώτη φορά. Απλά απολαύστε το (εκτός και αν έχει απορίες).

Αποτέλεσμα εικόνας για ο φεγγαροσκεπαστής

1.Την επόμενη ή κάποια από τις επόμενες φορές, που θα το ακούσετε με το παιδί και στο σημείο της ακρόασης που ταιριάζει, μπορείτε να ρωτήσετε:
  • Γιατί λέει στο παραμύθι ότι η δουλειά του φεγγαροσκεπαστή είναι σπουδαία;
  • Εσύ έχεις κάποια άλλη ιδέα;
  • Γνωρίζεις άλλες τέτοιες σπουδαίες δουλειές; ( Θα μπορούσατε να κάνετε αναφορά στους γιατρούς )
  • Πώς αισθάνεται ο Ναπολέων;( Μοναξιά, κούραση, αλλά και ικανοποίηση)
  • Πώς αισθάνεται ο Τιμολέων που πήρε το δίπλωμά του; (Χαρά, ικανοποίηση, περηφάνια)
  • Πώς αισθάνεται ο Τιμολέων που θα γίνει φεγγαροσκεπαστής; (Ενθουσιασμό)
  • Πώς αισθάνεται ο Τιμολέων όταν χάνει την καραμέλα; (Απογοήτευση, λύπη)
  • Έχει ένα πρόβλημα τι κάνει; (Μοιράζεται το πρόβλημά του και αναζητά βοήθεια)
  • Το πρόβλημα είναι μόνο δικό του ή αφορά όλους τους ανθρώπους;
  • Πώς βοηθά ο καθένας ; ( Ο καθένας, ανάλογα με το ποιος είναι και ποια είναι η δουλειά του, κάνει ότι μπορεί )
  • Τελικά όμως τι χρειάζεται; Να ενώσουν τη δύναμή τους όλοι ΜΑΖΙ..
2.Αυτό που θα θέλαμε από εσάς είναι να συζητήσετε με το παιδί σας, αν έχει κάποια άλλη ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημά τους οι ήρωες. Στη συνέχεια θα θέλαμε να ζωγραφίσει αυτή την ιδέα τους. Θα ήταν ωραίο να μας στείλετε τη ζωγραφιά με κάποια επεξήγηση από εσάς (στο mail του σχολείου ή στο viber στον αριθμό που σας ενημερώσαμε πρόσφατα). Θα συγκεντρώσουμε όλες τις ζωγραφιές και θα φτιάξουμε μια κοινή ομαδική ηλεκτρονική εργασία, που θα αναρτήσουμε.
3.Επίσης θα θέλαμε να ζωγραφίσουν τα παιδιά τον εαυτό τους και να μας στείλετε και αυτή τη ζωγραφιά. Έτσι θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί …σε μεγαλύτερη του ενός μέτρου απόσταση.

 4.Προκαταβολικά για τις ωραίες ζωγραφιές που θα λάβουμε, σας στέλνουμε και ένα παιχνίδι που φτιάξαμε. Είναι ένα παιχνίδι που επικεντρώνεται στα βασικά στοιχεία του παραμυθιού. Στην αρχή θα χρειαστούν τη βοήθειά σας





Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 10-ΓΙΟΡΤΗ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Καλημέρα.
Σήμερα είναι η μέρα του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στα σχολεία.
Τα "ελληνάκια" είναι ένα παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου εμπνευσμένο από τα κεντήματα, τα λιθόγλυπτα και τα υφαντά της ελληνικής λαϊκής τέχνης. 
Θα το βρείτε με αφήγηση στον παρακάτω σύνδεσμο:


Αποτέλεσμα εικόνας για τα ελληνάκια φακίνου

Στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ελεύθερα ό,τι τους άρεσε από το παραμύθι ή να χρωματίσουν κάποιες από τις παρακάτω εικόνες.







Και στη συνέχεια μερικά παιχχνίδια:



1. με αριθμούςΑποτέλεσμα εικόνας για τσολιάς clipart




2. με  λέξεις Αποτέλεσμα εικόνας για τσολιάς clipart



3. μνήμης με τους ήρωες του 1821Αποτέλεσμα εικόνας για ήρωες του 1821



Χρόνια πολλά από όλες τις νηπιαγωγούς . Του χρόνου να γιορτάσουμε στα σχολειά μας. Μην ξεχάσετε να βάλετε σημαία στα μπαλκόνια σας μια και δεν θα γίνει κανένας άλλος εορτασμός φέτος.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 9-25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Εμείς είμαστε καλά, μένουμε σπίτι φυσικά, και μας λείπουν το σχολείο και τα παιδιά.
Συνεχίζουμε σήμερα με την επέτειο της 25ης Μαρτίου που πλησιάζει.
Δύο τραγούδια κλασσικά  για τη γιορτή  είναι "Ο Θούριος" του Ρήγα Βελεστινλή  και τα Κλεφτόπουλα (δήμοτικό)



Αποτέλεσμα εικόνας για ο θούριος ξυλούρης




Αποτέλεσμα εικόνας για κλεφτόπουλα τραγούδι

Και στη συνέχεια μια επίσκεψη στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο http://www.nhmuseum.gr/

Στο πεδίο "Εκπαίδευση" βρίσκουμε 3 ενδιαφέροντα, και κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών μας, ψηφικά παιχνίδια:


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ
undefined

ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ Η ΘΩΡΙΑ ΣΟΥ
undefined

ΣΗΜΕΡΑ ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ…
undefined


Επίσης θα βρείτε, στο πεδίο "Εκπαιδευτικό Υλικό", Χρωμοσελίδες με τους ήρωες της Επανάστασης και πληροφορίες για τον κάθε έναν από αυτούς.









Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 8-25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 πλησιάζει.  Ο ιστορικός χρόνος είναι μια πολύ δύσκολη έννοια για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Η παρακάτω χρονογραμμή μπορεί να τους δώσει μια ιδέα.

Τα ιστορικά γεγονότα, παρόλα αυτά, είναι πιο προσιτά, ειδικά αν τα αφηγηθούμε σαν παραμύθι. Κάνουμε πάντα όμως το διαχωρισμό στα παιδιά ότι δεν πρόκειται για παραμύθι, δηλαδή μια φανταστική διήγηση, αλλά για γεγονότα πραγματικά που συνέβησαν πριν πολλά πολλά χρόνια.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι, πιστεύουμε,  βοηθητικό για να μάθουν τα παιδιά τα βασικά ιστορικά γεγονότα που αφορούν την επανάσταση του 1821.

Αποτέλεσμα εικόνας για 25η μαρτιου διπλή γιορτή


Παραθέτουμε και μια παρουσίαση των γεγονότων μέσα από πίνακες ζωγραφικής.

Πριν από πολλά χρόνια μας η Ελλάδα μας δεν ήταν ελεύθερηαλλά έμεινε για 400 χρόνια σκλαβωμένη στους Τούρκους.Οι Τούρκοι ...


Στη συνέχεια, μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν έναν τσολιά και μία ελληνοπούλα,



 ή να κάνουν χαρτοκολλητική . Χρησιμοποιήστε χαρτί λευκό (μπορεί να είναι η πίσω πλευρά ενός χρησιμοποιημένου χαρτιού), χαρτοπετσέτες, λευκές ή χρωματιστές, χρωματιστά χαρτιά από εικόνες περιοδικών, κομμάτια υφάσματος κλπ.


Και λίγα μαθηματικά στη συνέχεια.Αν δεν μπορείτε να εκτυπώσετε, γράψτε πολλές φορές σε ένα χαρτί διάφορες χρονολογίες μεταξύ των οποίων και το 1821 και ζητήστε από τα παιδιά να το εντοπίσουν. Φτιάξτε τη χρονολογία με αριθμούς-ψηφία που θα κόψουν τα παιδιά από εφημερίδες ή με ζυμάρι. Παίξτε και ένα παιχνίδι μνήμης. Αλλάξτε κάθε φορά ένα ψηφίο και ζητήστε από τα παιδιά να βρουν το "λάθος".



Αποτέλεσμα εικόνας για φύλλα εργασίας 25η μαρτίου