Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Νέο υλικό “Βack to school” από το SaferInternet4Kids.gr για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο



Tο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δημιούργησε ένα νέο υλικό  το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι ως εργαλείο μάθησης προκειμένου να ενδυναμωθεί η γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και οι οπτικοποιημένες συμβουλές για γονείς. Πως θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερβολικής χρήσης και με ποιο τρόπο θα το αντιμετωπίσουμε; Όλα τα πακέτα «Back to School» μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2018/.
Τρείς νέοι οδηγοί ασφάλειας για τις ψευδείς ειδήσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και για τη ρητορική μίσους προστίθενται στα ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία περιέχουν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και στα ίδια τα παιδιά. Μπορείτε να δείτε τα φυλλάδια εδώ:https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2018/
To «Back to school package» απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού και σε παιδιά Γυμνασίου περιλαμβάνοντας lesson plans, quizzes, animated video φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις όσον αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το animated video για πολύ μικρά παιδιά με πρωταγωνίστρια τη γνωστή σε όλους μας Αθηνά που αυτή τη φορά εξηγεί που θα βάλουμε όρια στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου.
  • https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2018/02/fake-news-per-page.pdf
  • https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/11/social_media_sp.pdf
  • https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2018/05/hate-speech-per-page.pdf

περισσότερα ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου