Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 17-ΖΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ




ΖΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…
Αγαπητοί γονείς άλλη μια μέρα, από τις πολλές, που μένουμε στο σπίτι!
Παρόλο που έχει μεγάλη αξία η προσπάθειά που κάνουμε, δεν είναι πάντα εύκολο να είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο χώρο.
Μην ανησυχείτε! Η ειδυλλιακή εικόνα της οικογένειας, στην οποία όλοι είναι πάντα αγαπημένοι και μονιασμένοι, υπάρχει μόνο στις διαφημίσεις!!!
Ανάμεσα στις καθημερινές ρουτίνες, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τα γέλια, τη βαρεμάρα υπάρχουν και οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις των παιδιών. Ένα από τα συναισθήματα που νιώθουν είναι και αυτό της ζήλιας…Η ζήλια είναι το δυσάρεστο συναίσθημα που νιώθει το παιδί, όταν πιστεύει πως το αδερφάκι του είναι καλύτερο από εκείνο ή αγαπιέται περισσότερο από εκείνο ή ότι έχει περισσότερα από εκείνο.
Αποδεχτείτε τη ζήλια του, ενθαρρύνετέ το να την εκφράσει και δείξτε κατανόηση και τρυφερότητα. Μην αποδεχτείτε την λανθασμένη συμπεριφορά που μπορεί να προκαλέσει η ζήλια. Αν είναι ξεκάθαρο αυτό θα μειωθεί και η ένταση του συναισθήματος.
Σε αυτό θα σας βοηθήσει, σαν αφόρμηση, η ταινία μικρού μήκους που ακολουθεί:

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ (WATCH YOUR FEELINGS)
Στη συνέχεια συζητήστε με το παιδί σας:














































*Αγαπητοί γονείς δεν είναι απαραίτητο ούτε να εκτυπώσετε ούτε να γράψετε κάτι. Στόχος είναι να γνωρίσετε καλύτερα το παιδί σας. Αν όμως υπάρχει κάτι που είπε και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας θα χαρούμε.




Ώρα για ζωγραφική






Σημείωση:

 Οι εργασίες των παιδιών που μας στέλνετε παρακαλούμε να μην αφορούν αναρτήσεις παλαιότερες μιας εβδομάδας, για πρακτικούς και μόνο λόγους οργάνωσης της ανάρτησής τους.


Όταν μαζεύονται αρκετές εργασίες από κάθε θέμα θα τις αναρτούμε

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου