Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 27-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ



Καλή σας μέρα! Η Άνοιξη καλά κρατεί! Ο Απρίλιος μας επιφύλασσε τον καλό του εαυτό για τις τελευταίες μέρες. Αλλά παιδιά για πάρτε λίγο τη μηχανή του χρόνου και πηγαίνετε στην 1η του Μάρτη! Θυμάστε τα μαρτάκια που είχαμε φορέσει όταν καλωσορίσαμε την Άνοιξη; Θυμάστε σε ποιο χέρι τα είχαμε φορέσει; Στο δεξί. Και είχαμε παίξει και μερικά παιχνίδια με τις κατευθύνσεις, δεξιά, αριστερά, μπροστά και πίσω. Για πάμε λίγο να τα θυμηθούμε.

Το παρακάτω φύλλο εργασίας θα σας βοηθήσει.

 Και αφού θυμηθείτε καλά το δεξιά και το αριστερά μπορείτε στη συνέχεια να παίξετε το παρακάτω παιχνίδι.

 Το πρώτο πλαίσιο με τα τετραγωνάκια μπορείτε να το συμπληρώσετε παρατηρώντας το μωβ εικονίδιο. Το δεύτερο μπορείτε να ακούτε τις οδηγίες που θα σας δίνουν είτε οι γονείς σας, είτε τα μεγαλύτερα αδέρφια σας χωρίς εσείς να κοιτάτε το πράσινο εικονίδιο. Και το τελευταίο μπορεί να το χρωματίσει κάποιος άλλος που δε θα κοιτάζει το μπλε εικονίδιο, ενώ εσείς θα τους δίνετε τις σωστές οδηγίες.

Μπορείτε να φτιάξετε κι άλλα τέτοια αντίστοιχα παιχνίδια επιδαπέδια με χαρτιά που θα τα χρωματίσετε μόνοι σας.
Αντίστοιχα μπορείτε να σχεδιάσετε σε ένα χαρτί ένα μεγάλο ορθογώνιο σπίτι που θα πρέπει να τοποθετήσετε μέσα σε αυτό με κλειστά μάτια τα υπόλοιπα στοιχεία του που θα έχετε ζωγραφίσει σε άλλα χαρτιά, υπό την καθοδήγηση κάποιου άλλου, χρησιμοποιώντας τους όρους πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά. Στην επιφάνεια του χαρτιού που θα έχετε σχεδιάσει το σπίτι μπορείτε να βάλετε κόλλα ώστε να κολλάνε πάνω τα παράθυρα, η πόρτα, η σκεπή και ό,τι άλλο εσείς σχεδιάσετε. Στο τέλος να είστε σίγουροι ότι θα βγουν τα πιο αστεία σπίτια.
Ας εξασκήσουμε λίγο και το χεράκι μας…




 Αλλά και το μυαλουδάκι μας…

ΤΟΣΑ ΟΣΑ




 Και τα λέμε πάλι αύριο.

Καλό σας απόγευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου