Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 12-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Καλημέρα σε όλους!
Φτάσαμε στο τέλος και αυτής της εβδομάδας, ευχόμαστε αισίως για όλες τις οικογένειες.
Παρασκευή σήμερα, ευκαιρία να κλείσουμε τους υπολογιστές μας και αφού οι κανονισμοί των ημερών ορίζουν να μείνουμε σπίτι, τι καλύτερο από το να γίνουμε για λίγο παιδιά.
Τα συναισθήματα μου | 6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης
Στο σχολείο μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικοσυναισθηματικής αγωγής που υλοποιούμε, έχουμε μιλήσει για τα συναισθήματα μας και πως είναι φυσιολογικό να τα νιώθουμε στις διάφορες περιστάσεις, είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα. Ένα από αυτά είναι και ο φόβος, ο φόβος που μας έχει κατακλύσει αυτές τις μέρες.
Συζητήστε με τα παιδιά σας πώς νιώθουν αυτές τις μέρες με αυτά που ακούνε και αυτά που βιώνουν αλλά μιλήστε τους κι εσείς γι’ αυτά που νιώθετε. Ζωγραφίστε όλοι μαζί στην οικογένεια, μικροί και μεγάλοι τους φόβους σας (π.χ. φοβάμαι ότι δε θα ξαναδώ τους φίλους μου, ότι δε θα μπορέσει να μου φέρει λαμπάδα η νονά μου) σε μικρά χαρτάκια και προχωρήστε στην κατασκευή ενός δράκου που τρώει τους φόβους.



Πως να φτιάξεις ονειροπαγίδα για παιδιά - Ftiaxto.grΣτη συνέχεια κατασκευάστε μια ονειροπαγίδα που θα κλείσει μέσα όλους τους φόβους και τις ανησυχίες. Τα υλικά μας; Ένα χάρτινο πιάτο ή χοντρό χαρτόνι σε στρογγυλό σχήμα, μια κορδέλα ή ένα σχοινί, ένας διακορευτής ή ένα ψαλίδι, λίγο πλέξιμο, λίγο χρώμα, λίγη φαντασία κι έτοιμη η ονειροπαγίδα μας.








Κι αφού προσπαθήσουμε να ξορκίσουμε τους φόβους μας ας ακούσουμε κι ένα ωραίο τραγούδι που μιλά για την ελπίδα. Το "ουράνιο τόξο".

                                         https://www.youtube.com/watch?v=MTAu5H-iE0Q


Κάθε φορά που η βροχή χτυπά
Στα τζάμια του παράθυρου μου δυνατά
Σκέφτομαι πως…σε λίγο θα φανεί
Το ουράνιο τόξο κι όλη η πλάση θα χαρεί
Μα αν στη ζωή μας κάτι δύσκολο συμβεί
Κάποια φουρτούνα δυνατή ή κάποια άτυχη στιγμή
Το ουράνιο τόξο τότε θα εμφανιστεί
Θα γίνει η νέα η αρχή να ‘χετε ελπίδα στη ζωή
Μετά την καταιγίδα κάτι θα φανεί
Το ουράνιο τόξο θε να βγει, να ‘χετε ελπίδα στη ζωή

Αφουγκραστείτε τα νοήματα αυτού του τραγουδιού και ζητήστε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν «την εικόνα» που τους άρεσε περισσότερο από το τραγούδι. Ρωτήστε τους αν έχουν ακούσει τη λέξη ελπίδα και έπειτα συζητήστε τι ελπίζουν εκείνα να συμβεί.


Περιμένουμε τις ζωγραφιές τους με τα δικά τους μηνύματα ελπίδας, να τις συνθέσουμε σε μια ομαδική εργασία του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, ενάντια στους φόβους που μας έχει προκαλέσει η έλευση του νέου ιού.
Ας μη χάνουμε την ελπίδα μας, μετά την καταιγίδα κάτι θα φανεί…
Καλό Σαββατοκύριακο!


(Περιμένουμε τις ζωγραφιές σας και από την χτεσινή  δράση με τον "φεγγαροσκεπαστή").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου