Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 8-25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 πλησιάζει.  Ο ιστορικός χρόνος είναι μια πολύ δύσκολη έννοια για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Η παρακάτω χρονογραμμή μπορεί να τους δώσει μια ιδέα.

Τα ιστορικά γεγονότα, παρόλα αυτά, είναι πιο προσιτά, ειδικά αν τα αφηγηθούμε σαν παραμύθι. Κάνουμε πάντα όμως το διαχωρισμό στα παιδιά ότι δεν πρόκειται για παραμύθι, δηλαδή μια φανταστική διήγηση, αλλά για γεγονότα πραγματικά που συνέβησαν πριν πολλά πολλά χρόνια.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι, πιστεύουμε,  βοηθητικό για να μάθουν τα παιδιά τα βασικά ιστορικά γεγονότα που αφορούν την επανάσταση του 1821.

Αποτέλεσμα εικόνας για 25η μαρτιου διπλή γιορτή


Παραθέτουμε και μια παρουσίαση των γεγονότων μέσα από πίνακες ζωγραφικής.

Πριν από πολλά χρόνια μας η Ελλάδα μας δεν ήταν ελεύθερηαλλά έμεινε για 400 χρόνια σκλαβωμένη στους Τούρκους.Οι Τούρκοι ...


Στη συνέχεια, μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν έναν τσολιά και μία ελληνοπούλα,



 ή να κάνουν χαρτοκολλητική . Χρησιμοποιήστε χαρτί λευκό (μπορεί να είναι η πίσω πλευρά ενός χρησιμοποιημένου χαρτιού), χαρτοπετσέτες, λευκές ή χρωματιστές, χρωματιστά χαρτιά από εικόνες περιοδικών, κομμάτια υφάσματος κλπ.


Και λίγα μαθηματικά στη συνέχεια.Αν δεν μπορείτε να εκτυπώσετε, γράψτε πολλές φορές σε ένα χαρτί διάφορες χρονολογίες μεταξύ των οποίων και το 1821 και ζητήστε από τα παιδιά να το εντοπίσουν. Φτιάξτε τη χρονολογία με αριθμούς-ψηφία που θα κόψουν τα παιδιά από εφημερίδες ή με ζυμάρι. Παίξτε και ένα παιχνίδι μνήμης. Αλλάξτε κάθε φορά ένα ψηφίο και ζητήστε από τα παιδιά να βρουν το "λάθος".



Αποτέλεσμα εικόνας για φύλλα εργασίας 25η μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου