Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 30- ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Καλή σας μέρα! 
Ελπίζουμε να περάσατε μια όμορφη πρωτομαγιά και να φτιάξατε τα ωραιότερα στεφάνια. 
Αν βγήκατε να μαζέψετε λουλούδια σίγουρα θα είδατε και θα ακούσατε εκεί γύρω πολλές μέλισσες να τριγυρνούν ψάχνοντας να βρουν λίγη γύρη στα λουλούδια. Άλλες μικρές και άλλες μεγάλες όπως φαίνεται και στο παρακάτω φύλλο εργασίας με αντιστοίχιση μεγεθών.



 Για προσπαθήστε τώρα να συλλαβίσετε τη λέξη μέλισσα και στη συνέχεια να την γράψετε στο παρακάτω παιχνίδι:



 Το όνομα του σπιτιού της μέλισσας μήπως θυμάστε πώς το λένε; Από ποιο γράμμα ξεκινάει; Για προσπαθήστε τώρα να βρείτε από ποιο γράμμα ξεκινούν και οι υπόλοιπες εικόνες.






 Πάρτε τώρα τους μαρκαδόρους σας, όχι για να γράψετε αλλά για να χρωματίσετε. Προσπαθήστε να συλλαβίσετε τις λέξεις από τις παρακάτω εικόνες και στη συνέχεια χρωματίστε τόσα κουτάκια όσα και οι συλλαβές των λέξεων.


 Αν σας είναι πιο εύκολο μπορείτε σε κάθε συλλαβή που ακούτε να χτυπάτε παλαμάκια ή να σηκώνετε ένα δάχτυλο κάθε φορά. Το έχουμε παίξει αυτό το παιχνίδι και με τα ονόματα μας αν θυμάστε, τις πρώτες μέρες του σχολείου. Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα ονόματα των μελών της οικογένειας σας και να βρείτε ποιος έχει το όνομα με τις περισσότερες και ποιος με τις λιγότερες συλλαβές.


Ας κλείσουμε τη μέρα μας με το σταυρόλεξο της Άνοιξης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου