Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 40-ΓΑΝΤΟΚΟΥΚΛΑ


Καλημέρα σας! 
Τετάρτη πάλι σήμερα, ημέρα αποστολής. Όπως και την προηγούμενη Τετάρτη έτσι και αυτή, είναι η μέρα που θα σας αναθέσουμε μια μικρή αποστολή για την Παρασκευή. Πιστεύουμε ότι θα είναι ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική για τα παιδιά.

 Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι το κουκλοθέατρο. Στο σχολείο τα παιδιά αρέσκονται είτε στο να παρακολουθούν σύντομες ιστορίες  που ζωντανεύουν οι νηπιαγωγοί είτε στο να δημιουργούν τα ίδια δικά τους φανταστικά σενάρια και να τα παίζουν μεταξύ τους.



Οι κούκλες που είχαμε φέτος στο σχολείο μας για τη γωνιά του κουκλοθεάτρου ήταν γαντόκουκλες ζωάκια που τα ονόματα τους προέρχονταν από τον χαρακτήρα τους. Μερικές από αυτές ήταν ο Ησυχούλης, ο Υπομονούλης, η Καθαρούλα, ο Ευγενικούλης κ.α. Η καθεμία είχε τη δική της φωνή και το δικό της χαρακτήρα. Και τα παιδιά της αγάπησαν σαν να ήταν πραγματικά μέλη της ομάδας. Ήρθε τώρα η σειρά τους να φτιάξουν τις δικές τους γαντόκουκλες με απλά υλικά.

Την προηγούμενη φορά μετατρέψατε σε έργα τέχνης-μπόγους, πετσέτες, μαξιλαροθήκες και παλιές μπλούζες. Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε παλιές κάλτσες ή γάντια, που είτε δε σας κάνουν πια, είτε σας έχουν τρυπήσει, είτε έχετε χάσει το άλλο ζεύγος. Άλλα χρήσιμα υλικά μπορεί να είναι κουμπιά , μικρά ρετάλια, λίγο μαλλί, κορδέλες, καλαμάκια, όσπρια κ πολλά άλλα που θα βρείτε εσείς στο σπίτι σας.

 Ο καθένας χρησιμοποιώντας τη δική του φαντασία και έμπνευση, φορώντας την κάλτσα ή το γάντι στο χέρι του, μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί έναν καινούριο ήρωα. Όταν τον ολοκληρώσει κολλώντας, ράβοντας ή σχεδιάζοντας σε αυτόν ό,τι θέλει, θα πρέπει να του δώσει ένα όνομα. Στη συνέχεια μπορεί το κάθε παιδί να πειραματιστεί με τη φωνή του ώστε να βρει ποια θα είναι αυτή που θα ταιριάζει στον καινούριο του ήρωα. Και τέλος είναι η στιγμή που θα πλάσει τον χαρακτήρα του, ανάλογα με τη διάθεση που έχει. Μπορεί να έχει χιούμορ, να κάνει γκάφες , να είναι γκρινιάρης, ντροπαλός, μουσικόφιλος ό,τι θέλει ο καθένας. Μπορείτε να πάρετε ιδέες και από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Βάλτε λοιπόν όλοι σας τη φαντασία και την Παρασκευή στην ομαδική μας τηλεδιάσκεψη, σας περιμένουμε να μας παρουσιάσετε το δικό σας μοναδικό ήρωα παίζοντας μια πολύ σύντομη παράσταση ή απλά παρουσιάζοντας την κούκλα σας με το δικό σας τρόπο.

 Καλή διασκέδαση


Υπενθυμίζουμε σε όσους πήραν μέρος στην τηλεσυνάντηση της  προηγούμενης Παρασκευής  και είχαν φτιάξει μποτάρια (μπογαλάκια) να μας στείλουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, φωτογραφίες από το μποτάρι τους και τα πράγματά τους όπως και μια υπενθύμιση για τον προορισμό.Το ίδιο παρακαλούμε να κάνετε και με τις γαντόκουκλες ΜΕΤΑ την συνάντηση της Παρασκευής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου