Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 33-ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2


Καλημέρα,
πλησιάζει αυτή η ιδιαίτερα αγαπημένη γιορτή, η γιορτή της μαμάς! 
Εσείς οι μανούλες, το εορταζόμενο πρόσωπο αυτή την Κυριακή, βάλτε τα καλά σας και οργανώστε ένα γιορτινό τραπέζι! Και μην ξεχάσετε να τιμήσετε και τις δικές σας μαμάδες! 
Κάθε χρόνο στο σχολείο τα παιδιά μέσα από τις συζητήσεις εκφράζουν την αγάπη τους για εσάς, τη χαρά για όσα κάνετε μαζί, τον φόβο μήπως σας χάσουν, την ανάγκη τους να τα προστατεύετε! Φέτος δεν θα σας φέρουν δώρο έκπληξη από το νηπιαγωγείο, μια κάρτα ή μια κατασκευή. Μιας και έγινε πιο στενή η σχέση σας τους τελευταίους μήνες, εμείς θα σας προτείνουμε, όπως και χθες, κάποιες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν αφορμή για το ξεδίπλωμα των συναισθημάτων των παιδιών (και των δικών σας).
Για εκείνες τις φορές που κάποιος από τους δυο, παιδί ή μαμά, νιώθει ότι δεν είναι αρκετός για τον άλλον και φοβάται ότι θα χάσει την αγάπη του, το παρακάτω παραμύθι βοηθάει…

 Αν θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε εσείς και να βλέπετε τις εικόνες:

Ή μπορείτε να το ακούσετε:

 Στη συνέχεια θα μπορούσατε να κάνετε μια συζήτηση:
  • Το αλεπουδάκι πως νιώθει;
  • Έχει το ίδιο συναίσθημα σε όλο το βιβλίο;
(Ανατρέξτε στις σελίδες και θα δείτε μαζί ότι άλλοτε νιώθει λύπη, άλλοτε χαρά, άλλη στιγμή θυμό, ανακούφιση, ηρεμία)
  • Για ποιο λόγο κάθε φορά αλλάζει το συναίσθημά του;
(Μιλήστε για τα δικά σας συναισθήματα)
  • Τι φοβάται το αλεπουδάκι;
(Μήπως κάνει κάτι και χάσει την αγάπη της μαμάς του)
  • (Όπως και η μαμά αλεπού, καθησυχάστε το παιδί σας για τη δική σας άνευ όρων αγάπη.
  • Στο τέλος του βιβλίου τα λόγια της αλεπούς μπορούν να καταλαγιάσουν το φόβο της απώλειας και την αγωνία που έχουν βιώσει τα παιδιά αυτό το διάστημα.
  • Τι συναισθήματα έχει το παιδί για αυτά που συμβαίνουν στον μικρό ήρωα του βιβλίου;


Πάρτε αγκαλιά το παιδί σας, τα παιδιά σας εκφράστε πόσο τα αγαπάτε και χορέψτε και τραγουδήστε την αγάπη σας με το παρακάτω τραγούδι.
«Σ' αγαπώ θα πει»
https://safeYouTube.net/w/ignC


 Η ώρα της ζωγραφικής

   Τέλος για εσάς τις μαμάδες έχουμε το ποίημα του Λιβανέζου ποιητή Χαλίλ Γκιμπράν από τη συλλογή «Ο Προφήτης» που είναι αφιερωμένο στους γονείς και αποτελεί πραγματικό ύμνο στα παιδιά. Το ποίημα αναφέρεται στο ρόλο σας σαν γονέα και ίσως αγγίξει ευαίσθητα σημεία σας, καθώς εκφράζει όλες τις σκληρές αλήθειες που υποψιάζεστε για το πώς θα πρέπει να τα μεγαλώσετε το παιδί σας, αλλά συχνά σας δυσκολεύει να το κάνετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου