Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 36- ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Καλημέρα,
σήμερα όπως σας υποσχεθήκαμε θα σας δώσουμε μια μικρή αποστολή να εκτελέσετε για να μας την παρουσιάσουν τα παιδιά στην συνάντηση της Παρασκευής.

Το θέμα μας είναι από την Σύγχρονη Τέχνη και  συγκεκριμένα από το εκπαιδευτικό έντυπο για το νηπιαγωγείο του Εθνικού  Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (2020) με έργα από την μόνιμη συλλογή και προτάσεις για δημιουργία.



Εκεί μπορείτε να δείτε όλα τα έργα και τις προτάσεις αλλά και μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή για να καταλάβουν τα παιδιά τι είναι η Σύχρονη Τέχνη.


Εμείς σήμερα διαλέγουμε ένα έργο που το θέμα του είναι οι μετακινήσεις των  ανθρώπων, τα ταξίδια, που τόσο τα στερηθήκαμε όλο αυτό το διάστημα αλλά μπορούμε να τα περιμένουμε και να κάνουμε όνειρα για αυτά. 


ΚΙΜΣΟΥΤΖΑ ΜΠΟΤΑΡΙ 2017



Έχεις φτιάξει ποτέ έναν μπόγο από το σεντόνι σου ή από άλλο ύφασμα για να βάλεις μέσα τα παιχνίδια σου και να τα μεταφέρεις;
Η Κορεάτισσα Κιμσούτζα χρησιμοποιεί υφάσματα, ρούχα και έτοιμα αντικείμενα για να συζητήσει το θέμα του ταξιδιού, από έναν τόπο σε έναν άλλο, είτε αυτό γίνεται με τη θέληση του ανθρώπου, είτε αναγκαστικά.
Τα μποτάρι της είναι φτιαγμένα από παραδοσιακά κορεατικά καλύμματα κρεβατιών. Έχουν έντονα χρώματα και συχνά είναι κεντημένα επάνω τους διάφορα σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση και από ζώα. Τα μποτάρι για τους Κορεάτες είναι ο μπόγος μέσα στον οποίο τυλίγουν φαγητά, δώρα ή αντικείμενα του σπιτιού για να τα μεταφέρουν. Και η ίδια η Κιμσούτζα μετακινούταν συνεχώς με την οικογένειά της.
Το περιεχόμενό τους κουβαλά τις μυρωδιές, τις αναμνήσεις, τις επιθυμίες των ανθρώπων που τα έφτιαξαν.


Δημιουργώ

Τώρα φτιάξε το δικό σου μποτάρι.
Ζωγράφισε ένα λευκό κομμάτι πανί με μαρκαδόρους ή χρώματα για ύφασμα. Στη συνέχεια βάλε μέσα κάποια αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ταξίδι.




(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά μαξιλαροθήκη, μια παλιά πετσέτα ή ένα παλιό μπλουζάκι

(Tshirt). Αν δεν έχετε παρόλα αυτά να να διαθέσετε κάποιο ύφασμα για χρωμάτισμα βοηθήστε το 

παιδί να φτιάξει το "μπογαλάκι" με ένα σεντόνι παιδικό ή μια πετσέτα κουζίνας χωρίς να την βάψει. 

Κουβεντιάστε με το παιδί και αφήστε το να διαλέξει 3 πράγματα αγαπημένα που θα έβαζε μέσα για

να πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι).


Περιμένουμε με ανυπομονησία να μας παρουσιάσετε, την 

Παρασκευή,  τον φανταστικό σας προορισμό   και το μπογαλάκι σας 

με το περιεχόμενό του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου