Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 41- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


Αγαπητοί γονείς και παιδιά, 
μετά  την παραμονή μας για αρκετό καιρό στο σπίτι επιτέλους το τελευταίο διάστημα  βρισκόμαστε περισσότερο χρόνο έξω από αυτό. Πολλά παιδιά μας στις τηλεκουβέντες μας, μας έχουν περιγράψει με χαρά κάποια παιχνίδια που παίζουν στον εξωτερικό χώρο όπως ποδήλατο, πατίνι, μπάλα κλπ Εμείς οι μεγάλοι γνωρίζουμε  πολύ καλά την αξία του παιχνιδιού στη φύση, γιατί συχνά οι πιο όμορφες αναμνήσεις μας από την παιδική μας ηλικία είναι από παιχνίδια μας σε εξωτερικούς χώρους.  Όμως  το παιχνίδι έξω είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα παιδιά αυξάνουν τη φυσική τους δραστηριότητα, «ξυπνούν» όλες τους τις αισθήσεις, πειραματίζονται και κοινωνικοποιούνται, ανακαλύπτουν τις σωματικές και συναισθηματικές τους ικανότητες, μαθαίνουν για την αξία του φυσικού περιβάλλοντος και για τη θέση του ανθρώπου στο περιβάλλον. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως το παιχνίδι στη φύση  δίνει  χαρά και ευχαρίστηση.


Αρχικά σας προτείνουμε μια σειρά παιχνιδιών που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας στην αυλή, στο παρκάκι, στο δάσος, στο χωριό, στην παραλία, στην αλάνα…όπου τέλος πάντων εσείς μπορείτε.










Στη συνέχεια και όταν πια μετά από το παιχνίδι έξω μαζευτείτε στο σπίτι, απολαύστε την τετράλεπτη ταινία μικρού μήκους «Το δώρο». Ο ήρωάς, αντίθετα με εσάς, είναι ένα αγόρι που  παίζει παθιασμένα ένα βιντεοπαιχνίδι σε ένα σκοτεινό σαλόνι και δεν έχει καθόλου διάθεση να βγει έξω. Γιατί άραγε; Η μαμά  του του κάνει ένα δώρο με σκοπό να τον κάνει να σηκωθεί από τον καναπέ και ίσως να βγει από το σπίτι…θα τα καταφέρει;

Αρχικά απολαύστε αυτή τη συγκινητική ιστορία, εκφράστε τα συναισθήματά σας και ανταλλάξτε κουβεντούλες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου